Morele ervaringen van veteranen na inzet in militaire missies - Brouwers, Sanneke (Handelingen: Tijdschrift voor Praktische Theologie en Religiewetenschap, 2023)
Met de oorlog in Oekraïne is oorlog voor Nederland letterlijk dichtbij gekomen. We maken ons zorgen en leven mee met de burgers en militairen die onder het geweld lijden. Nederlandse burgers ervaren deze dreiging aan de grens van Europa vaak anders dan veteranen met oorlogservaring. Deze post-actieve veteranen, die soms lijden aan de gevolgen van hun uitzendervaring, spreek ik als aalmoezenier van het Nederlands Veteraneninstituut.