De Bijbel als gesprekspartner voor de pastorale praktijk - Steegen, Martijn (Handelingen: Tijdschrift voor Praktische Theologie en Religiewetenschap, 2023)
In een themanummer dat volledig gewijd wordt aan ‘de toekomst’ stel ik graag ‘de normativiteit van de toekomst’ voor als benaderingswijze voor het lezen van Bijbelteksten. Deze benadering leest en interpreteert de Bijbeltekst vanuit het toekomstvisioen dat ontwikkeld wordt in deze tekst. Heel wat Bijbelse teksten bieden de lezer immers een nieuw perspectief aan op de toekomst, zoals God die bedoelt.