De vervloeiing van de diaconie: Wanneer religie fluïde wordt - de Groot, Kees (Handelingen: Tijdschrift voor Praktische Theologie en Religiewetenschap, 2023)
Het stedelijk centrum voor maatschappelijke dienstverlening MST Mensen in beeld houden (kortweg MST genoemd) in Tilburg bestaat sinds 1989, waarvan de eerste vijftien jaar expliciet verbonden met de gelovige missie van waaruit de organisatie is opgezet en op grond waarvan veel werk is verzet (Knoop et al. 2010). Je kunt er terecht in de levendige huiskamer, er worden taal- en computerlessen gegeven, er is een spreekuur, en ook buiten het centrum wordt contact gemaakt met uiteenlopende mensen, veelal met een migratieachtergrond, en tot ‘samenredzaamheid’ aangezet. Ook is er nauw contact met uiteenlopende lokale en regionale instanties, zoals: maatschappelijke opvang, maatschappelijk werk, Vluchtelingenwerk, Mens (sociale activering), Zorg- en Veiligheidshuis Midden-Brabant, Tilburgs Taalhuis en de Gemeente Tilburg.