Wie is er eigenlijk 'present'? Bijbelse inspiratie voor het straatpastoraat - Gärtner, Stefan (Handelingen: Tijdschrift voor Praktische Theologie en Religiewetenschap, 2024)
Met een interpretatie van de parabel van Jezus in Mattheüs 25,31-45 wordt in dit artikel de presentiebenadering onderzocht en verfijnd, gevoed vanuit de christelijke spiritualiteit. De betreffende perikoop laat zich behalve eschatologisch tevens lezen als een diaconaal programma. Daarbij gaat het niet alleen om het volgen van Jezus, maar vooral ook om het bezoeken van én bezocht worden door Christus. Dat leidt tot vier inzichten voor het werk van met name straatpastores, om vervolgens te concluderen wie er nu eigenlijk ‘present’ is.