Mentaal welzijn onder druk: Nieuwe mogelijkheden voor zingeving op school - van der Zee, Theo (Handelingen: Tijdschrift voor Praktische Theologie en Religiewetenschap, 2025)
Het mentaal welzijn van jongeren staat enorm onder druk. Er zijn vele oorzaken en een diversiteit aan remedies. Weinig aandacht ging echter tot dusver uit naar zingeving. In dit themanummer wordt nagegaan wat zingeving in de context van de school kan betekenen om het mentaal welzijn van jongeren te bevorderen. In dit artikel worden mogelijkheden van de school hiervoor verkend als ook de rol van de geestelijk verzorger.