Geestelijke verzorging voor jongeren: Een plaatsbepaling - Schilderman, Hans (Handelingen: Tijdschrift voor Praktische Theologie en Religiewetenschap, 2025)
In deze bijdrage stel ik de vraag aan de orde naar de wenselijkheid van geestelijke verzorging voor jongeren. Het motief van die vraag ligt in het gegeven dat de psychosociale problematiek onder jongeren weliswaar groot is, maar dat geestelijke verzorging voor jongeren aan scholen op dit moment nagenoeg ontbreekt. Met het oog op een probleemstelling geef ik eerst een korte beschrijving van de psychosociale problematiek onder jongeren, waarna ik een poging doe om het geestelijke perspectief van de geestelijke verzorging daarbij te beschrijven. Dan stel ik me de vraag met welke problemen een mogelijke inzet van geestelijk verzorgers op scholen wordt geconfronteerd. Ik sluit mijn bijdrage af met een korte plaatsbepaling.