Zingeving en het mentaal welzijn van jongeren: De rol van de middelbare school - de Moor, Layla; van der Zee, Theo (Handelingen: Tijdschrift voor Praktische Theologie en Religiewetenschap, 2025)
Steeds meer jongeren kampen met mentale problemen. Dit artikel beschrijft hoe middelbare scholen kunnen bijdragen aan het voorkomen van en omgaan met deze problemen. Allereerst wordt besproken hoe zingeving bij jongeren eruitziet, en waardoor jongeren het lastig vinden om zingeving te ervaren. Vervolgens worden uitdagingen binnen de schoolcontext besproken die het adresseren van zingeving bemoeilijken, zoals de focus op leerprestaties en weinig aandacht voor geestelijke dimensies van het mentaal welzijn. Tot slot worden randvoorwaarden geschetst waaraan een zingevingsprogramma voor middelbare scholen moet voldoen.