Onverbonden verbonden. Over studenten en de kerk: Een kwalitatief onderzoek naar de betrokkenheid van studenten in Groningen bij de kerk - Basoski, Theo (Handelingen: Tijdschrift voor Praktische Theologie en Religiewetenschap, 2025)
Als studentenpastor namens de Nederlandse Gereformeerde Kerken in Groningen beschouw ik het onder andere als mijn taak om aan de studenten te vertellen over de kerk en het beleden geloof van de kerk. Ik beschouw het ook als mijn taak om de kerk te vertellen over het beleefde geloof van studenten, zoals ik dat tegenkom in mijn werk. Ik zie de mogelijkheid om in dit tijdschrift te schrijven dan ook in dat kader. Vorig jaar heb ik vijftien Groningse studenten geïnterviewd over hun band met de kerk. Dat wil ik graag delen.