Levensovertuiging en cultureel risico - Schilderman, Hans (Handelingen: Tijdschrift voor Praktische Theologie en Religiewetenschap, 2022)
Dit artikel gaat over consequenties van radicaal geloven in het religieus fundamentalisme dat opmerkelijke overeenkomsten vertoont met haar tegenpool ‘politiek populisme’. Het verscheen in verkorte vorm ook in NRC Handelsblad, en toont aan dat theologie en religiewetenschap ‘praktisch’ zijn in de betrokkenheid op mogelijkheden en grenzen van ons religieuze en politieke handelen.