Kwetsbare kerk: Over kerkzijn en veerkracht - Schaeffer, Hans (Handelingen: Tijdschrift voor Praktische Theologie en Religiewetenschap, 2022)
Veel ervaringen van kwetsbaarheid die in dit themanummer worden geadresseerd zijn van particuliere en individuele aard. Mensen komen hun kwetsbaarheid tegen op het moment dat ze zich alleen voelen, in momenten van isolatie en afzondering. Het ik-zijn van het individu is een waagstuk, roept spanning op, en blijkt ook heel hoge eisen te stellen aan datzelfde individu waaraan het niet (altijd) kan voldoen. Het is deze zoektocht naar individuele zelfverwerkelijking die David Brooks beschreef en probeert terug te buigen naar een andere, meer op gemeenschap en verbinding gerichte manier van leven (vgl. de inleiding op dit themanummer; Brooks 2020).