Interview met hoogleraar Cécile Boot: 'Laten we vooral voorkómen dat ze omvallen' - Lormans, Tom (Handelingen: Tijdschrift voor Praktische Theologie en Religiewetenschap, 2022)
Cécile (prof.dr. C.R.L.) Boot (1977) is gezondheidswetenschapper en houdt zich bezig met gezond werken. Ze is opgeleid in Nijmegen en behaalde in 2000 haar MSc Biomedische Gezondheidswetenschappen. Haar promotieonderzoek ging uit naar ziekteverzuim bij astma en COPD: welke rol spelen ziekte, werk, adaptatie, psychosociale factoren en kennis? Sinds 2013 is ze als ‘adjunct scientist’ verbonden aan het Institute for Work and Health in Toronto, Canada. Sinds oktober 2018 is Cécile Boot bijzonder hoogleraar Organisatie en kwaliteit van werk in de ouderenzorg aan de Radboud Universiteit Nijmegen. In september 2020 werd ze benoemd tot hoogleraar Maatschappelijke participatie en gezondheid bij Amsterdam Universitair Medisch Centrum/Vrije Universiteit.