Het nieuwe evangelie - Meijers, Erica (Handelingen: Tijdschrift voor Praktische Theologie en Religiewetenschap, 2022)
Waar zou Jezus vandaag te vinden zijn? Die vraag lijkt leidend te zijn geweest voor de maker van de film Das Neue Evangelium. Milo Rau is een Zwitserse film- en theatermaker die bekend is om zijn re-ensceneringen van historische gebeurtenissen. Dat deed hij bijvoorbeeld met het proces tegen Pussy Riot (2014) en het Congo Tribunaal (2017). Beide heropvoeringen werden zo controversieel dat zij zelf een belangrijke bijdrage aan het politieke debat over recht en gerechtigheid vormden.