Recht doen aan ouderen - de Waal, Hans (Handelingen: Tijdschrift voor Praktische Theologie en Religiewetenschap, 2022)
De combinatie ‘diaconaat en ouderen’ gaat ver terug. Oud en arm gingen eeuwenlang hand in hand en diaconaat was een belangrijke hulpbron voor kwetsbare ouderen. De samenleving, het diaconaat en de ouderen van nu zijn echter anders dan die van vroeger. Voor zijn proefschrift (2021) onderzocht Hans de Waal de meervoudige relatie tussen diaconaat en ouderen, met het oog op de ontwikkeling van adequaat kerkelijk en diaconaal beleid in de context van vergrijzing.