Slavernijverleden in het heden: praktijkervaringen - Lee, Samuel (Handelingen: Tijdschrift voor Praktische Theologie en Religiewetenschap, 2023)
Als socioloog van niet-westerse samenlevingen met dertig jaar pastorale dienst aan Afrikaanse gemeenschappen, hoop ik met deze bijdrage inzicht te geven in de manier waarop West-Afrikanen in mijn gemeenschap in Amsterdam tegen racisme, zwarte profilering en vooroordelen aankijken. Tegelijkertijd kan het begrijpen van de West-Afrikaanse en West-Europese wereldbeelden dienen om een brede dialoog te openen over het verleden en het huidige discours over slavernij, racisme en zwarte profilering. Dit artikel is geschreven op basis van pastorale ervaringen, gecombineerd met sociologische analyses en theologie vanuit een praktisch perspectief.