Als 't danst ...: De dans als metafoor voor lichamelijkheid in religie - Zwaan, Barbara (Handelingen: Tijdschrift voor Praktische Theologie en Religiewetenschap, 2022)
Als ’t danst, wat danst er dan? In welke zin kan, vanuit kernthema’s uit het eigen onderzoek gereflecteerd worden op de dans als metafoor voor lichamelijkheid in religie, of in religies? Schrijven over de dans lijkt een engagement te vragen van de hele mens – lichaam en geest. Dat laat niemand onbewogen.