‘De adem waarop we leven’: In gesprek met Almatine Leene - Bosman, Frank (Handelingen: Tijdschrift voor Praktische Theologie en Religiewetenschap, 2022)
‘Dansen is veel meer dan gewoon bewegen. Dansen staat voor een uitbundige uiting van lichamelijkheid. En in de kerk vinden we dat best lastig.’ Aan het woord is voormalig Theoloog des Vaderlands Almatine Leene (38). Zij is de eerste vrouwelijke predikant binnen de Gereformeerde Kerken vrijgemaakt en publiceerde onder andere Samen dansen in de kerk. Als mannen en vrouwen op God lijken (Buijten & Schipperheijn 2013) en samen met collega-theoloog René Erwich Vuur dat nooit dooft (2022) over gender, seksualiteit en theologie. Handelingen sprak met haar over het belang van dansen in de kerk en daarbuiten.