De dans van de devadasis - van der Velde, Paul (Handelingen: Tijdschrift voor Praktische Theologie en Religiewetenschap, 2022)
‘De devadasis waren zo bijzonder … ze mochten zelfs paan eten met de vorstinnen!’ Zo verzuchtte mijn danslerares Liesbeth Pankaja Bennink (1955- 2021) eens dromerig over de traditionele tempeldanseressen van Zuid-India, de devadasis, de ‘dienaressen van god’.