Een ongemakkelijke waarheid: Retorische strategieën van de prediker als klimaatprofeet - Stark, Ciska (Handelingen: Tijdschrift voor Praktische Theologie en Religiewetenschap, 2023)
Het project Grond van de Protestantse Theologische Universiteit onderzoekthoe de urgentie van de klimaatproblematiek en de christelijke theologie opelkaar betrokken kunnen worden. We onderzoeken christelijke praktijken ingeloofsgemeenschappen en het handelen van pastores en predikanten tenaanzien van de concrete praktijken van ‘grond’ in relatie tot hun theologie. Ineen deel van het onderzoek richten we ons op de inhoud en werking van preken.Deze homiletische invalshoek is gekozen, omdat preken binnen de protestantsetraditie gelden als dragers van verandering.