Dalmar, Dritta en de Prachtige Barbier - Herber, Henrieke; Sfondrini, Francesca (Incontri. Rivista europea di studi italiani, 2017)
Een groep olifanten, weggevlucht voor een naderende oorlog, belandt op een vreedzaam eiland. Maar wat is de prijs voor deze vrede? Dit vraagstuk en de ontmoeting met de beren (een van de weinige soorten die op het eiland leven) ‘hakken erin’ bij de olifanten en veranderen hun blik op zichzelf en de wereld. Dit fragment uit een niet eerder gepubliceerd verhaal getiteld Dalmar, Dritta en de Prachtige Barbier beschrijft de eerste ontmoeting tussen het olifantje Dalmar en het berinnetje Dritta.