Een Stralende Toekomst in het Vooruitzicht? Opvoeding, Persoonlijkheid en Problemen in de Kindertijd en Adolescentie als Voorspellers van Toekomstig (Mal)Adaptief Functioneren - Arslan, Ildeniz (Jeugd in Ontwikkeling, 2025)
Dit proefschrift biedt inzicht in hoe individuele en contextuele factoren samenhangen met (mal)adaptief functioneren van kindertijd tot en met jongvolwassenheid. Gedrags- en emotionele problemen, persoonlijkheidsontwikkeling en ouder-adolescent conflict hingen samen met maladaptief én adaptief functioneren later in het leven. De bevindingen tonen aan dat we al vroeg in het leven tekenen kunnen zien van een positieve, stralende toekomst van kinderen. Het wordt aanbevolen om in onderzoek en praktijk niet alleen te richten op het voorkomen en herstellen van klachten bij kinderen, opvoeders en gezinnen, maar óók op het duurzaam versterken van krachten.