Tussen New York en Genève: VN-kroniek: September-december 2023 (Nederlands Tijdschrift voor de Mensenrechten, 2024)
Deze kroniek beschrijft de gebeurtenissen in de diverse mensenrechtenorganen van de Verenigde Naties (VN) van september tot december 2023. Hierbij komen eerst de politieke organen aan bod: de Veiligheidsraad en de Mensenrechtenraad, en vervolgens de gespecialiseerde Comités die toezien op de naleving van de verschillende VN-mensenrechtenverdragen. Er wordt ook stilgestaan bij de aandacht die de organen hebben besteed aan het conflict tussen Israël en Hamas.