De bescherming van de mensenrechten van de burgerbevolking van Indonesië 1945-1949 (Nederlands Tijdschrift voor de Mensenrechten, 2023)
Werden de mensenrechten van de burgerbevolking in Indonesië in de periode 1945-1949 naar de toenmalige standaarden beschermd? Juist in de periode 1945-1949 vond op internationaal niveau een dynamische ontwikkeling plaats, zowel op het terrein van de mensenrechten als op het terrein van het oorlogsrecht. De bescherming van de burgerbevolking van Indonesië was, ook naar de toenmalige maatstaven, onder de maat. Geweldsexcessen zijn daarvan het duidelijkst bewijs.