MYJ/MERING : Ook veroordeelde terroristen hebben mensenrechten (Nederlands Tijdschrift voor de Mensenrechten, 2023)
België is er bewust een potje van blijven maken in de zaak Trabelsi. De terechte oproep aan de staat door Françoise Tulkens, (onder meer) oud-rechter van het EHRM, acht jaar na het wijzen van het arrest, om eindelijk eens zijn verantwoordelijkheid te nemen. En de complicerende factor die nadien weer optrad. ’Een dergelijke openbare oproep door een gerespecteerd oud-collega is al voldoende voor een Myj/mering. Het is ook voor ons interessant. De zaak toont aan wat er kan gebeuren als een staat een door het Hof opgelegde interim-maatregel bewust aan zijn laars lapt.