Tussen New York en Genève: VN-kroniek: December 2022 – maart 2023 (Nederlands Tijdschrift voor de Mensenrechten, 2023)
Deze kroniek beschrijft de mensenrechtenontwikkelingen binnen de Verenigde Naties van december 2022 tot februari 2023. Om te beginnen willen we kort ingaan op de aardbeving in Turkije en Syrië. Verder, zoals gebruikelijk, passeren de grootste VN-organen eerst de revue: de Veiligheidsraad en de Mensenrechtenraad. Vervolgens worden de gespecialiseerde verdragsorganen besproken.