Mensenrechten(mensen): In gesprek met Roeland Böcker - Lawson, Rick (Nederlands Tijdschrift voor de Mensenrechten, 2023)
In deze rubriek besteden we, aan de hand van korte interviews, aandacht aan mensen die een belangrijk deel van hun tijd besteden aan de rechten van de mens. We komen academici en mensen ‘uit de praktijk’ tegen, rechters en advocaten, ambtenaren en activisten. Wat houdt hen zoal bezig, en wat drijft hen? Ooit, in 2018, begonnen we deze rubriek met een gesprek met mr. Roeland Böcker. Hij was op het Ministerie van Buitenlandse Zaken jarenlang de agent van de Nederlandse regering bij het Europees Hof voor de Rechten van de Mens, en werd in de zomer van 2017 benoemd tot ambassadeur bij de Raad van Europa in Straatsburg. Vijf jaar later zit zijn periode in Straatsburg er weer op. Tijd om kort terug te blikken op zijn ervaringen.