Verbreding van de collectieve belangenbehartiging in het bestuursrecht. Lessen uit de wet afwikkeling massaschade in collectieve actie - Szuhai, Lili; den Hartog, Barthold (Nederlands Tijdschrift voor de Mensenrechten, 2025)
Maatwerk en versterking van de rechtsbescherming van burgers staan hoog in de politieke agenda. Met een blik richting het civiele recht, wordt in dit artikel onderzocht of de rechtsbescherming in het bestuursrecht kan worden verbreed. Daarbij breken de auteurs een lans voor collectieve belangenbehartiging tegen beschikkingen, waarbij een collectieve belangenbehartiger namen meerdere individuele belanghebbenden in één procedure kan opkomen tegen meerdere beschikkingen zolang de feitelijke vragen en de rechtsvragen in voldoende mate gemeenschappelijk zijn.