De rol van belangenorganisaties bij strafrechtelijke mensenrechtenbescherming - Gijselaar, Ellen; Lopik, Sjoerd; van der Linde, Lisette (Nederlands Tijdschrift voor de Mensenrechten, 2025)
Belangenorganisaties spelen een steeds belangrijkere rol bij het aankaarten van strafzaken die voor de bescherming van mensenrechten van belang zijn. Dit artikel geeft inzicht in de rol van het strafrecht bij deze bescherming en de invloed van dergelijke organisaties op dit soort strafrechtelijke procedures. Daarbij wordt onderzocht welke rol zij kunnen en zouden moeten spelen bij strafrechtelijke reacties op mensenrechtenschendingen.