Van romantiek naar rauwe werkelijkheid: : Over het demystificeren van de eigen familiegeschiedenis door Maartje Duin - Nolten, Roos; de Lange, Yara (Skript Historisch Tijdschrift, 2025)
Op een vroege donderdagochtend sprak Skript Historisch Tijdschrift met journaliste en podcast- en documentairemaakster Maartje Duin (1975), onder meer bekend van haar veelbekroonde podcastserie De plantage van onze voorouders (2020). Skript sprak met haar op de ietwat rommelige en studentikoze zolder van het Bushuis – die Duin als ‘geweldig’ bestempelde – over haar in februari uitgekomen podcastserie Mina & Mevrouw (2024), eveneens een Prospektor- / VPRO-productie.