Kanaalconnecties: Het diorama van Kerkshoven, door Maarten de Leede - Vlieger, Timo (Skript Historisch Tijdschrift, 2025)
Onze overburen van het Kanaal beschouwen zichzelf als uniek. Van voetbal tot parlementaire democratie, de Britten denken soms dat alles van eigen bodem is – vaak onterecht. Zo had Prins Willem III (1650 – 1702) een hoofdrol in de door de Engesen gelauwerde Glorious Revolution (1688 – 1689), vaak gezien als de ultieme overwinning van het parlement. Het is echter niet de enige episode waarbij de Nederlanders een rol speelden bij een Engelse historische ontwikkeling, aldus Andrew Flecks boek English national identity and the image of the Dutch. Voor Fleck zijn zulke cultuurstudies geen onbekend terrein, aangezien hij als docent aan The University of Texas at El Paso gespecialiseerd is in vroegmoderne Britse literatuur en cultuur.