De opstand van 1991 in Irak - Markx, Eva (Skript Historisch Tijdschrift, 2025)
Kort na de Eerste Golfoorlog (1990-1991) begonnen de Koerdische bevolking in het noorden en rebellen in het zuiden een gewelddadige opstand tegen de regering van Saddam Hoessein, die binnen ongeveer anderhalve maand werd neergeslagen. Promovendus Amir Taha doet onderzoek naar deze opstand in Irak aan de hand van interviews met mensen die de opstand zelf hebben meegemaakt en documenten uit de recent geopende (2010) archieven van de Baath-partij. Op deze manier combineert hij bottom-up en top-down perspectieven in zijn onderzoek.