Interview met Joep Leerssen:: Ierse impasses, nationalisme en Brexit - van der Poel, Julius; van Rijn, Alan (Skript Historisch Tijdschrift, 2025)
Julius van der Poel en Alan van Rijn interviewden hoogleraar Europese Studies Joep Leerssen. Leerssen is historicus, literatuurwetenschapper en houdt zich in de eerste plaats bezig met Europese geschiedenis. Dit jaar wordt de Ierse Burgeroorlog (1922-1923) herdacht, een confict waarna een prille vrede en een nieuwe Ierse staat tot stand kwamen op het eiland.