Wolkenkrabbers in kranten- en tijdschriftartikelen:: De opinie van de Nederlandse geschreven media over hoogbouw in New York, 1890-1913 - Binnekamp, Henk (Skript Historisch Tijdschrift, 2025)
Alom bekende New Yorkse wolkenkrabbers als het Woolworth en het Flatiron Building worden vandaag de dag als typisch New Yorks gezien. De Nederlandse geschreven media uitten begin twintigste eeuw juist een zeer gecompliceerdere mening met betrekking tot deze Amerikaanse bouwwerken. Waar deze eerste wolkenkrabbers van Manhattan nu voor lief worden genomen, was er tijdens hun ontstaan onder andere felle kritiek vanuit ‘onze’ media.