Van voetnoot naar oeuvrewerk - Jansen, Maaike (Skript Historisch Tijdschrift, 2025)
Toen vrouwen in 1919 algemeen kiesrecht kregen, was dit twee jaar na de grondwetswijziging van 1917 sneller dan verwacht en zonder veel tegenstand. Na het lezen van het boek van Mineke Bosch resteert echter maar één gevoel: de aanloop naar het algemeen vrouwenkiesrecht kan met recht een strijd genoemd worden. Het schrijven van het boek zelf was ook een strijd. De politiek leek aan te sturen op een viering van algemeen kiesrecht in 2017, honderd jaar na de grondwetswijziging waarin mannen algemeen kiesrecht kregen. Gelukkig werd hier een stokje voor gestoken, wat resulteerde in de tentoonstelling Strijd! 100 jaar vrouwenkiesrecht in het Groninger Museum en het bijbehorende boek Strijd! De vrouwenkiesrechtbeweging in Neder