De waarde van de markerwaardiscussie:: De markerwaardiscussie van 1971 tot 1990 - Koelewijn, Michaël (Skript Historisch Tijdschrift, 2025)
Nadat het plan van minister Cornelis Lely (1854-1929) had geleid tot de inpoldering van de Zuiderzee en het ontstaan van een twaalfde Nederlandse provincie, was er lange tijd de verwachting dat Flevoland nog groter zou worden. Hoewel er negentien jaar lang over is gediscussieerd, is Lely’s vijfde polder, de Markerwaard, uiteindelijk niet gerealiseerd. In dit artikel zal worden gekeken naar deze discussie, om de polder toch nog eens ’boven water’ te halen.