Van King Kong tot vreedzame planteneter:: De geschiedenis van de gorilla in cultuur en wetenschap - Broekhuis, Wessel; Zeeman, Adam (Skript Historisch Tijdschrift, 2025)
Weinig diersoorten hebben zolang onder een onterecht imago geleden als de gorilla. Decennialang stond deze vreedzame reus van het Afrikaanse oerwoud als vrouwenverslindend monster te boek. Waar komt het King Kongcliché vandaan en hoe is de westerse blik op deze mensaap veranderd?