Hoe herdenk je een vergeten ramp? : Het bombardement van Nijmegen en zijn complexe herinneringscultuur - Kennedie, Saul (Skript Historisch Tijdschrift, 2025)
Het bombardement van Nijmegen op 22 februari 1944 is een van de grootste rampen uit de Nederlandse geschiedenis. Toch was er tijdens en na de Tweede Wereldoorlog weinig tot geen belangstelling voor het bombardement. Dit had onder andere te maken met het feit dat de bommen op Nijmegen afkomstig waren uit Amerikaanse vliegtuigen. Hoe gaven de Nijmegenaren de herdenking, ondanks dit pijnlijke feit, vorm?