What is home if not a memory? : The inherent search for home in a world not ours - Georgescu, Teodora (Skript Historisch Tijdschrift, 2025)
In 2012 voltooide Mahdi Fleifel een project dat ver voor hem was geboren. Mahdi werd geboren in Dubai, maar groeide deels op in het vluchtelingenkamp Ain al-Hilweh. Papieren en documenten wapperden in zijn ene hand, terwijl zijn filmcamera in zijn andere hand tussen zijn vingers door tuurde, terwijl hij vertelde over de voetstappen van zijn familie. Ain al-Hilweh, of ’zoetwaterbron’,1 is het grootste Palestijnse vluchtelingenkamp in Libanon. Mahdi’s grootouders kwamen hier na de Nakba in 1948 en zouden er sindsdien blijven.