The Shape of Sex - Poole, Eva Nicole (Skript Historisch Tijdschrift, 2025)
In 2021 verscheen de langverwachte nieuwe publicatie van Leah DeVun. In The Shape of Sex gaat genderhistorica DeVun verder in op al eerder door haar gepubliceerd werk met betrekking tot non-binaire en hermafrodiete personen in tekstuele en iconografsche historische bronnen. Aan de hand van theologische, (natuur-)flosofsche en medische bronnen duikt de auteur in een wereld van middeleeuwse seksualiteit, waar na verloop van tijd een steeds strakkeromlijnde notie van de twee – en enkel – twee tegenovergestelde geslachten ontstond.