Neoliberalisme: Een zoeklicht op het neoliberalisme - Maessen, Jos (Skript Historisch Tijdschrift, 2025)
Neoliberalisme, een moderne geschiedenis van Bram Mellink en Merijn Oudenampsen is het eerste boek waarin het neoliberalisme in Nederland wordt bestudeerd. Dat werd langzamerhand tijd. Nederland neemt op het Europese vasteland met haar vergaande adaptatie van neoliberale ideeën een unieke positie in. Dit boek beschrijft de sociaaleconomische en politieke geschiedenis van Nederland vanaf de jaren dertig vanuit dit neoliberaal perspectief.