Verhalen achter een huiselijk tafereel - Zijlstra, Suze (Skript Historisch Tijdschrift, 2025)
Aan een tafeltje zitten twee vrouwen op houten stoelen: de een is gekleed in haar gemakkelijke huiskleding en de ander is duidelijk op bezoek. Ze drinken thee uit porseleinen servies, terwijl ze vermoedelijk de laatste nieuwtjes uitwisselen. Naast de ene vrouw zit nog een vrouw op de grond, duidelijk eenvoudiger gekleed, met een doosje in haar handen. Aan de andere kant staat een vrouw in vergelijkbaar eenvoudige kleding, blootsvoets, met een dienblad met schotels in haar handen. De vrouw die te gast is heeft een wit gelaat, de andere vrouwen hebben een bruine huidskleur.