Vrijheid en gelijkheid bestaan niet alleen in het paradijs - Maessen, Jos (Skript Historisch Tijdschrift, 2025)
Denkt u even na over de volgende vra- gen: hebben indiaanse filosofen niet meer aan de basis van de Verlichting gestaan dan Franse denkers? Leidde de ontdek- king van de landbouw tot het ontstaan van steden, koninkrijken en staten of is dit een in de achttiende-eeuwse verzon- nen hypothese die door archeologische ontdekkingen is achterhaald?