Alledaagse vrouwen:: De negentiende-eeuwse Amsterdamse vrouw door de ogen van Gerrit Lamberts (1776-1850) - Krisman, Valerie (Skript Historisch Tijdschrift, 2025)
Historische kunst is het venster naar het verleden. De tekeningen van Gerrit Lamberts nemen je mee naar vroeg negentiende-eeuws Amsterdam, waarbij verschillende aspecten van het dagelijks leven aan bod komen. Aan de hand van een analyse wordt de alledaagse vrouw onder de loep genomen.