'Deep in Vogue': : Dans en de constructie van identiteit - Wouters, Ninnoc (Skript Historisch Tijdschrift, 2025)
Vogue, bij velen vooral bekend van het nummer van Madonna uit 1990, is een dansvorm uit de ballroomsubcultuur, ook wel House/Ball Culture genoemd. Dit is een subcultuur en een gemeenschap die is ontstaan op het snijvlak van marginalisering van mensen van kleur en mensen die behoren tot de LHBTIQ+-gemeenschap. In de jaren tachtig van de twintigste eeuw ervaarde deze subcultuur een hoogtepunt. Het bood voor veel LHBTIQ+- mensen van kleur een veilige omgeving en een gemeenschap waarbinnen hegemoniale culturele normen uitgedaagd werden. Dit werd gedaan door middel van stijl en culturele uitingen, waaronder een van de meest welbekende: vogue.