Verhalen in kaart: Een interview met Anne-Rieke van Schaik over haar onderzoek naar cartografische vertellingen - de Graaf, Stephanie; Storm, Pim (Skript Historisch Tijdschrift, 2025)
Anne-Rieke van Schaik is promovendus aan de Universiteit van Amsterdam, waar ze zich richt op verhaalkaarten in de vroegmoderne Lage Landen (ca. 1550-1750). Onder leiding van prof. dr. Bram Vannieuwenhuyze en dr. Elmer Kolfin onderzoekt Van Schaik hoe kaarten niet alleen geografische kennis vertegenwoordigen, maar ook actief de publieke opinie vormden. Haar project, ‘Navigating through narratives: cartographic storytelling in the early modern Low Countries (ca. 1550-1750)’, belicht de rol van 'verhaalkaarten' in het construeren van narratieven en het beïnvloeden van de samenleving. Van Schaik hoopt in haar promotieonderzoek nieuwe inzichten te bieden in de relatie tussen cartografie, vertelling en publieke perceptie.