De historicus als vaandeldrager: Een interview met Anne-Rieke van Schaik over haar onderzoek naar cartografische vertellingen - Noordink, Anton (Skript Historisch Tijdschrift, 2025)
In het voorjaar van 2022 legde de Nederlandse staat maar liefst 150 miljoen euro neer voor de aankoop van het schilderij De Vaandeldrager (1636) van Rembrandt van Rijn. Samen met het Rijksmuseum en de Stichting Rembrandt werd het schilderij aangekocht voor 175 miljoen euro. Het schilderij begon in datzelfde jaar een tour langs musea in alle provincies van ons land en sinds vorig jaar heeft het schilderij zijn definitieve plek gevonden in de Eregalerij van het Rijksmuseum.