Gaza en Oekraïne: Met Olaf Koens: Het Nationaal Holocaustmuseum gedurende de genocide in Gaza - Oosterhuis, Joost; Korsman, Krijn (Skript Historisch Tijdschrift, 2025)
Op een zonnige donderdagochtend spraken Skript-redacteuren Joost Oosterhuis en Krijn Korsman af met journalist en correspondent Olaf Koens (1985) op de zolder van het Bushuis. Koens is vooral bekend door zijn boek Alle Oekraïners die ik ken (2022) en zijn werk als Midden-Oosten- en Rusland-correspondent bij RTL Nieuws. Hoewel Koens van huis uit geen historicus is, leek het ons interessant om met hem in gesprek te gaan over deze hartverscheurende, doch historische, gebeurtenissen. Wat volgde was een fascinerend gesprek van twee uur lang waarin de oorlog in Oekraïne en het conflict in Gaza uitgebreid aan bod kwamen.