Gentrificatie in Amsterdam: : Maken hippies, yuppen en de havermelkelite zich schuldig aan ‘landjepik’? - Nolten, Roos; Storm, Pim (Skript Historisch Tijdschrift, 2025)
Landjepik kent vele vormen, plekken, tijden en actoren. Het kan geschieden via militaire of economische middelen, maar kan het ook subtieler plaatsvinden — en wellicht zelfs zonder kwade bedoelingen?