Interview met Daphne Maas, directeur van het Nationaal Museum Tachtigjarige Oorlog : De bezoeker als historicus - Oosterhuis, Joost; Verbruggen, Golan (Skript Historisch Tijdschrift, 2025)
Toen de Skriptmobiel Groenlo binnenreed, werd zij gelijk begroet door standbeelden van piekeniers op een rotonde; de Tachtigjarige Oorlog is hier nooit ver weg.1 In het centrum hangen grote banieren van Frederik Hendrik en Margaretha van Parma en ook andere aandenkens houden het oorlogsverleden in leven. Voor de Calixtuskerk werden redacteurs Joost Oosterhuis en Golan Verbruggen ontvangen door Daphne Maas, directeur van het net geopende Nationaal Museum Tachtigjarige Oorlog.