Boekbesprekingen / Comptes Rendus - Frijhoff, Willem; Meskens, Ad; Schouwenburg, Hans; Smit, Jorrit; Tai, Chaokang (Studium, 2016)
Book reviews/ Boekbesprekingen/ Comptes Rendus:Quatrième Livre des procurateurs de la Nation Germanique de l’ancienne Université d’Orléans 1587-1602. Textes des rapports des procurateurs. Édité par Cornelia M. Ridderikhoff et Hilde de Ridder-Symoens. Education and Society in the Middle Ages and Renaissance 49 (Leiden, Boston: Brill 2015) 676 pp., ISBN 978-90-04-28763-1. € 172.E. Jorink en B. Ramakers (eds.), Art and Science in the early Modern Netherlands – Kunst en wetenschap in de vroegmoderne Nederlanden. Nederlands Kunsthistorisch jaarboek 61 (Zwolle: W Books 2011) 367 pp., ill., ISBN 978-90-400-7808-8. € 113.Ernst Cohen, Na driekwart eeuw. Levensherinneringen, F. Broeyer en L. Dorsman (eds.) (Utrecht: Uitgeverij Matrijs 2013) 448 pp., ill. ISBN 978-90-5345-468-8. € 29,95; Leen Dorsman en P.J. Knegtmans (eds.), De menselijke maat in de wetenschap. De geleerden(auto)biografie als bron voor de wetenschaps- en universiteitsgeschiedenis (Hilversum: Verloren 2013) 136 pp., ill., ISBN 9789087043971. € 14.J. van Dongen, F. Hoeneveld and A. Streefland (eds.), Cold War Science and the Transatlantic Circulation of Knowledge (Leiden: Brill 2015) 293 pp., ISBN 978-90-04-26421-2. €115.David Baneke, De ontdekkers van de hemel. De Nederlandse sterrenkunde in de twintigste eeuw (Amsterdam: Prometheus Bert Bakker 2015) 384 pp., ill., ISBN 978 90 351 3688 5. € 24,95.