Essay review: Een eeuw op zijn kop - Maas, Ad (Studium, 2015)
Beschouwing naar aanleiding van de publicatie van (1) Andreas Weber, Hybrid ambitions. Science, governance, and empire (Leiden: Leiden University Press 2012). xi+263 pp., ISBN: 978-90-8728-1663, € 49,95; (2) Martin P.M. Weiss, The masses and the muses. A history of Teylers Museum in the nineteenth century (Dissertatie: Universiteit Leiden 2013). ix+332 pp.; (3) Hieke Huistra, Preparations on the move. The Leiden anatomical collections in the nineteenth century (Dissertatie: Universiteit Leiden 2013). ix+163 pp.; (4) P.A.J. Caljé, Student, universiteit en samenleving. De Groningse universiteit in de negentiende eeuw (Hilversum: Verloren 2009). 631 pp., ISBN: 978-90-6550-978-9, € 49,-.